Skroman i uspješan

Nedostaje nam mnogo prijateljstva, ljubavi i razumijevanja za druge, pa čak i za najbliže.

Nešto ga tjera da pomaže drugima – Stojan Matašev

Dok se mnogi (da ne kažemo svi) energetičari svađaju, prepiru tko je najbolji, a tko najgori, jedan crnomanjasti, markantni mladić, šuti i – dalje od svih prepucavanja – vrlo uspješno radi svoj posao.

To je Stojan Matašev, poklonik alternative koji se za nepoznate sile i neobjašnjive stvari, kako kaže počeo zanimati od svoje najranije mladosti.

Ali prošlo je mnogo vremena dok sam shvatio što je to – priča s osmijehom. – Do tada, do te spoznaje, prolazio sam čudne faze osjećaja da u meni postoji nešto neobjašnjivo, nekakav višak energije, nešto što me tjera i nalaže mi da pomažem drugima.

Nakon spoznaje da ima energetsku sposobnost, sasvim se posvećuje tom fenomenu – čita literaturu o tome, istražuje, proučava, druži se s iskusnijim kolegama i – vrlo brzo napreduje do vrhunskog energoterapeuta. Počeo je prije par godina tretirati najobičniju glavobolju, ali vrlo brzo i druge bolesti, migrenu, išijas, želučane tegobe, neurozu, dijabetes, lošu cirkulaciju… Do sada, kaže, još nije odlučio čemu će se posebno posvetiti jer pomaže većini oboljelih od različitih bolesti. U posljednje vrijeme zanima ga kratkovidnost, područje gdje većina bioenergetičara ne može ništa učiniti.

– Većina čovjekovih teškoća i bolesti ima psihološku osnovu. Čovjek sam sebe uništava, a uz to ljudi se previše okomljuju jedni na druge. Nedostaje nam prijateljstva, ljubavi, razumijevanja za druge, pa čak i za najbliže. Kada bi se to moglo promijeniti, bilo bi mnogo manje nezadovoljnih, osamljenih, nesretnih i bolesnih – kaže vrlo skromni i na publicitet nenavikli Stojan Matašev. Očito, pred njim je – s obzirom na ozbiljan pristup alternativi, na godine i na prirodni dar – razdoblje uspjeha, puno većih od (ne)opravdano razvikanih kolega, gotovo medijskih zvijezda.

(zv) Vikend, Na rubu znanosti, 11.11.1988.

Želite saznati više o energoterapiji?

Odlučite se za prirodni oporavak i ozdravljenje

KONTAKTIRAJTE